Peultjes-waspeenstamppotje met een twist

Hollandse verse peultjes en zoete knapperige waspeen. Ze liggen weer in de winkel! Je kan dit recept snel maken als je de currypasta kant en klaar koopt of al in je koelkast hebt staan. Maar het is natuurlijk veel lekkerder (en beter voor je darmen) om het zelf te maken. Mocht je een vegetarische versie van het recept willen dan vervang je de hamburgers met bijvoorbeeld een gevulde portobello met kaas.

diner • 4 personen • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, nieuwe oogst
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • 4 hamburgers
  • 400 g waspeen
  • 400 g peultjes
  • scheutje (kokos) melk
  • 4 el currypasta (geel) kant en klaar of maak het lekker zelf
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 limoen (een partje)
  • 1 el jalapeño pepertjes in stukjes (uit een potje)
  • 4 el mayonaise
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ghee of roomboter
  • zeezout
  • peper

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Breng als eerste de gewone aardappelen aan de kook in de Wholy Bones bottenbouillon. Voeg eventueel een beetje water toe, zodat de aardappelen net niet helemaal onder staan.
  2. Wanneer de aardappelen 5 minuten hebben gekookt voeg je de zoete aardappelen toe.
  3. Snijd de peultjes in 3 – 4 stukken en de waspeen in dunne plakjes. Snipper de ui.
  4. Verwarm roomboter of ghee in een wok en bak de ui, waspeen en peultjes 2 minuten.
  5. Voeg de currypasta toe en bak nog 5 – 7 minuten op iets lager vuur. Mocht het te droog worden voeg dan nog wat extra Wholy Bones bottenbouillon of water toe.
  6. Bak ondertussen de burgers in wat roomboter of ghee in 7 – 9 minuten gaar.
  7. Giet de aardappelen af, stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree en meng dit met de gewokte, gare groenten en de gesneden jalapeño pepertjes. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Meng de mayonaise met de kerriepoeder.
  9. Serveer de stamppot met burger, kerriemayo en limoenpartjes.