De lekkerste Surinaamse Roti ooit!
Deze Surinaamse Roti is met de Wholy Bones bottenbouillon de lekkerste die je kunt maken. De
bouillon geeft het een diepe intense smaak. Zeker als je de rotisaus even lekker laat pruttelen. Je kan
een vegetarische variant maken door de kipstukjes met champignons te vervangen. Kook daarbij een
extra eitje en maak je rotipannenkoekjes van erwten of linzen om voldoende eiwit aan je gerecht toe te
voegen.
diner • bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 400 g aardappelen vastkokend, in blokjes van 1 cm
- 3 eieren
- 2 uien fijngesneden
- ½ rode peper fijn gesneden
- 4 kipdijfilets in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl tomatenpuree
- 1½ el garam massala
- 500 ml Wholy Bones kippenbouillon
- 400 g Hollandse (diepvries) sperziebonen
- 4 rotivellen
(kant en klaar of maak ze zelf met bloem of een eiwitrijke versie)
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes gaar.
- Kook intussen de eieren in 6-7 min. hard.
- Fruit de ui in wat ghee of roomboter. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit een paar minuutjes mee.
- Voeg de stukjes kip toe en bak ze goudbruin.
- Meng de tomatenpuree en de garam massala erdoor en bak 1 min. mee.
- Voeg de Wholy Bones kippenbouillon toe en laat het gerecht zachtjes pruttelen
en inkoken. Maak op smaak met zeezout en peper. - Kook intussen de sperziebonen beetgaar.
- Pel de eieren.
- Verwarm de rotipannenkoekjes volgens de aanwijzingen. Of maak ze zelf (zie recept hieronder) 10. Serveer de rotipannenkoekjesmet de saus, sperziebonen, eieren en aardappelen.